Balatoni időjárás
+17°
2018. Május 09. 13:28:06 Elindult a halszállító autó a Kis-Balatonra: 69.000 db előnevelt süllőt fogunk telepíteni a zalavári hídnál várhatóan 15:00-kor.2018. Május 08. 08:11:00 Elindult a halszállító a Kis-Balatonra: Várhatóan 09:30-kor lesz előnevelt süllőtelepítés a zalavári hídnál. 31.000 db-ot sikerült fognunk ma Irmapusztán, a héten még várható telepítés.2018. Április 10. 14:46:25 Elindult a halszállító autó Badacsonyba. : 4330 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni várhatóan 1 óra múlva a badacsonyi hajókikötőben. 2018. Április 10. 11:20:10 Elindult a halszállító autó Balatonföldvárról Balatonakaliba: Várhatóan 12.30-kor 3570 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni Balatonakaliban a Holiday kemping területén.2018. Március 27. 10:52:51 Elindult a mai második balatonfüredi fuvar: Várhatóan 1 óra 15 perc múlva 900 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni a Szövi kikötőben.2018. Március 27. 10:52:40 Elindult a halszállító autó Balatonfüredre: Várhatóan 1 óra múlva 4200 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni a Szövi kikötőben.2018. Március 26. 14:20:00 Elindult a második halszállító autó Balatonkenesére: Várhatóan 1 óra múlva 1040 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni a helyi horgász egyesület kikötőjében.2018. Március 26. 13:43:48 Elindult a halszállító autó Balatonkenesére: Várhatóan 1 óra múlva 4110 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni a helyi horgász egyesület kikötőjében.2018. Március 26. 11:47:57 Elindult a harmadik halszállító autó Balatonföldvárra: A 1030 kg háromnyaras pontyot szállítunk a Fesztivál Hotel előtti partra. A telepítés várhatóan 45-50 perc múlva kezdődik.2018. Március 26. 10:23:19 Elindult az első két halszállító autó Balatonföldvárra: A két autón összesen 5000 kg háromnyaras pontyot szállítunk a Fesztivál Hotel előtti partra. A telepítés várhatóan 45-50 perc múlva kezdődik.

Kedves Horgásztársak!

Az alábbi témákban várjuk hozzászólásaikat!

Kérjük, hogy a regisztrációkor pontos adatokat adjanak meg. A hozzászólások előmoderálást követően jelennek meg az oldalon.

Témák Válaszok Szerző Megtekintve
Balatoni Horgászrenddel kapcsolatos kérdések 133 Adminisztrátor 28286

Tisztelt Uram!

Azt szeretném megtudni, hogy szabálysértést követek el, ha a déli parton mellescsizmával vízbe besétálva a kiválasztott helyet megdobva horgászom. Illetve etetés kialakítható vízbe sétálva, csónak használata nélkül.

Üdvözlettel,
Kiss Zoltán

Tisztelt Kiss Zoltán Úr!

Amennyiben érvényes behúzós területi jeggyel és bejelentkezéssel rendelkezik, nem. Partközeli vagy általános jegy birtokában alakíthat ki etetést begyalogolva vagy csónakkal is akár, de a végszerelék bejuttatása kizárólag partról történő bedobással engedélyezett.

A behúzós horgászrend 1.2. pontja határozza meg pontosan, hogy mi számít behordásnak:
„1.2. Behúzásnak, behordásnak minősül az a horgászmódszer, amelynek során a horgász a szereléket eszköz használatával (pl. csónak, etetőhajó, egyéb megengedett jármű), vagy dobás mellőzésével a vízben begyalogolva, beúszva juttatja el a horgászhelyre. Szintén behúzásnak minősül a vízben történő begyalogolással, majd dobással bejuttatott végszerelékkel való horgászat mindaddig, míg a Balaton átlag vízállása 80 cm felett van (www.hydroinfo.hu).”

Üdvözlettel:
Hamvasi Miklós

Tisztelt Hamvasi Úr!
Szeretnék egy egyértelmű választ kapni arra kérdésre a Nyugati Övcsatornával kapcsolatban, hogy hol kezdődik a torkolat? Ahol a csatorna odaér a Balaton vonalához, vagy a mólók végénél ahol a vize beleér a Balatonba? ( Ahány ember annyiféle válasz). Valamint szabad e horgászni a kövezéseken befelé a Nyugati Övcsatorna felé, április 15. előtt és után? ( Szintén ahány ember annyi válasz)

Várom megtisztelő egyértelmű válaszát és a kételyek eloszlatását!

Tisztelettel: Dr. Hardy

Tisztelt Hardy István Úr!

A torkolatot a Balaton partvonalánál értjük, mintha a móló nem lenne ott. Tehát a mólóról fogott pontyot, harcsát akár április 15. után is megtarthatják.

Horgászrendi szabályozás csak annyit mond ki, hogy a helyi kikötőrendek betartása kötelező. A kikötőrend a kikötőben van kifüggesztve, valamint tábla is jelzi, hogy tilos horgászni: azon a részen, ahol a hajók kikötnek. De magukról a mólószárakról befelé is horgászhatnak, emiatt a halászati őreink biztosan nem fognak szólni. Nyilván fontos, hogy a hajóforgalmat ne akadályozzuk. Tudjuk, hogy a vízi közlekedésnek minden esetben elsőbbsége van. Tehát ha nem akarjuk, hogy egy hajó elvigye a felszerelésünket, nekünk kell hozzájuk alkalmazkodni és nem kérhetjük őket számon. Azért is fontos a horgászok kulturált magatartása, hogy a mólókról való horgászatot az üzemeltetők a későbbiekben is lehetővé tegyék.

Üdvözlettel:
Hamvasi Miklós

Tisztelt Admin
Azt szeretném meg tudni hogy, felnőtt partközeli jeggyel megtarthatok-e egy nap mondjuk két db 7kg pontyot vagy csak egyet?

Tisztelt Horváth Tamás Úr!

Amennyiben egy azonos fajból (pl.: pontyból) akár az első vagy a második hallal átlépi a 10 kg-os határt megtarthatja, de ebből a fajból többet aznap nem tarthat meg. Ha a harmadikkal lépi át, természetesen egyébként akkor sem tarthat meg többet, hiszen eleve maximum 3 db-ot tarthat meg. A horgászatot folytathatja, ha meg van a „három” vagy a 10 kg, de ha ismét pontyot fog azt már nem tarthatja meg. Abban az esetben, ha egyből 10 kg-nál nagyobb pontyot fog és a mérete nem hosszabb, mint 70 cm, akkor megtarthatja, de többet aznap nem. A horgászrend kimondja, hogy arra a fajra aznap már nem horgászhat. De ha a halászléhez a pontyon kívül szeretne még fogni pl keszeget, akkor horgászhat tovább.

Üdvözlettel:
Hamvasi Miklós