Balatoni időjárás
+15°
2019. Március 26. 11:31:46 Elindult a halszállító autó Siófokra: Várhatóan 1 óra 30 perc múlva 4778 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni a Magistern Hotel mögötti partszakaszon. 2019. Március 21. 15:21:21 Elindult a halszállító autó Balatonföldvárra: Várhatóan 17:00-kor fogunk egynyaras süllőt telepíteni a Balatonba a nyugati strandon.2019. Március 13. 12:15:54 Elindult a halszállító autó Zamárdiba : Várhatóan 30 perc múlva 1150 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni a Hethland üdülő melletti partszakaszon. 2019. Március 12. 14:50:00 Elindult a halszállító autó Tihanyba: 3010 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni várhatóan 15:30-kor a BLKI kikötőjében.2019. Március 12. 10:32:50 Elindult a halszállító autó Csopakra : Várhatóan 1 óra múlva 6610 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni az Apáca strandon. 2019. Március 04. 11:34:04 Elindult a halszállító autó Siófokra: 1,5 óra múlva fogunk 850 kg 1-2 nyaras süllőt telepíteni Siófokon, a Magistern Hotel mellett, valamint kb. 2,5 óra múlva Balatonkenesén a helyi horgász egyesület tanyájánál.2019. Március 01. 11:37:07 Elindult a halszállító autó Badacsonyba: 400 kg egynyaras süllőt fogunk telepíteni várhatóan 3 óra múlva a badacsonyi kikötőben.2018. December 14. 10:41:04 Elindult a halszállító autó Balatonlellére : Várhatóan másfél óra múlva 700 kg egynyaras süllőt fogunk telepíteni a balatonlellei mólón. 2018. November 29. 12:14:55 Elindult a halszállító autó Balatonkenesére: Várhatóan 2 óra múlva 335 kg egynyaras süllőt fogunk telepíteni a helyi HE kikötőjében. 2018. November 28. 14:11:37 Elindult a halszállító autó Balatonlellére: Várhatóan 45 perc múlva 2350 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni a mólón.

Kedves Horgásztársak!

Az alábbi témákban várjuk hozzászólásaikat!

Kérjük, hogy a regisztrációkor pontos adatokat adjanak meg. A hozzászólások előmoderálást követően jelennek meg az oldalon.

Témák Válaszok Szerző Megtekintve
Balatoni Horgászrenddel kapcsolatos kérdések 178 Adminisztrátor 36940

Tisztelt Admin .
Az áprilisi korlátozott csónakos( középső medencében engedélyezett) horgászattal kapcsolatos kérdésem lenne .
" Kizárolag a part menti nádas szélétöl max 50 méterig engedélyezett a horgászat " megjelölést szeretném pontositani .
Ez jelentheti azt hogy max ennyire lehet rögzitve a csonak és befele is horgászhatok még kb 20 méterre ahogy most márciusban is történt ?
Vagy konkréten a maximális meghogászott távolságot jelenti az 50 m ? Egyenetlen nádfal esetén mi a mérés alapja .
Esetlegesn a rögzitett helytöl a nádfal fele szabadna csak horgászni ?

Tisztelettel : Gy papa

Tisztelt Uram!

Csónakkal a part menti nádas szélétől számított 50 méteres sávon belül tartózkodhat, illetve horgonyozhat le. A dobási irány természetesen történhet a nyílt víz irányába is, tehát a végszereléket bejuttathatja az 50 méteres távon túl.

Üdvözlettel:

Hamvasi Miklós

Tisztelt admin,
úgy látom, több horgásztársamnak van olyan problémája, hogy a horgászrend néhány pontja nem egyértelmű.
Ehhez csatlakozva néhány kérdés:
1, A 34. pontban szereplő helyszínen tartózkodás mit jelent? Függ-e ez attól, hogy a horgász több napig folyamatosan horgászik, vagy szakaszosan, de a horgászhely közelében tartózkodva?
2, Hármas horognak minősül-e az, ha a hármas horog két szárát a horgász lecsípi? (Annak érdekében, hogy a megmaradó néhány mm-es csonkok megakadályozzák a horog befordulását)
3, Behordásnak minősül-e az, ha a csónak a bedobás után 50-100 m-re eltávolodik a horogtól?
Üdvözlettel: Kovács Miklós

Tisztelt Kovács Miklós Úr!
Kérdéseire a számozásnak megfelelően írom válaszaimat.
1. A helyszínen tartózkodást elég nehéz másként értelmezni. A halőr odamegy a vízparton egy szákhoz, aminek a közelében nincs egy lélek sem, megfogja, kiveszi a vízből és visszaengedi belőle a halakat. Ha Ön mindeközben a helyszínen tartózkodik, nyilvánvalóan mindezt észreveszi és szól neki, hogy nade kérem, azok az én halaim, itt a fogási naplóm, igazolom, hogy jogosan fogtam őket. Ha tételezzük fel, elmegy a dolgát végezni néhány percre, kitekeri a felszerelését és megkéri a szomszédot, hogy tartsa szemmel a cuccait és halait, akkor ha pont ez idő alatt jön a halőr, a szomszéd fog szólni, hogy azoknak a halaknak Ön a gazdája, mindjárt jön. A halőr nyilván meg fogja várni, ha valóban néhány percről van szó. Ellenkező esetben jön a fenti eljárás.
2. Igen, a horgászrend "három ágú" horgot említ, nem pedig "hármas horgot" - ez nem véletlen.
3. Igen.

Üdvözlettel: Nagy Gábor

Tisztelt Fórum!
Visszaolvastam, de nem találtam a kérdéseimre vonatkozó választ.
Érdeklődnék, hogy angolnára jelenleg milyen napi fogási korlátok vonatkoznak?
Ezen kívül az idegenhonos (elsősorban ezüstkárász) fajokra van-e bármiféle szabály, vagy egyszerűen tilos őket visszadobni?
Köszönöm a segítséget!

Tisztelt T Péter Úr!

Az állami jegy fogási napló című dokumentumában pontosan le van írva a fogási napló vezetésének szabályai.
A 44. oldalon többek között az "Őshonos fogható fajok" is fel vannak sorolva. Az angolnával kezdődik a felsorolás. Továbbmenve, a 45. oldalon lévő táblázatban, ahol a darabszám-korlátozás fajonként fel van tüntetve, nem szerepel az angolna. Ez alapján egyértelmű, hogy őshonos, darabszám-korlátozással nem védett halról van szó, ami az "egyéb őshonos" kategóriába tartozik, mint pl. a dévérkeszeg, és ennek megfelelően napi 10 kg fogható belőle.
Figyelembe kell még venni a fogásösszesítő táblázat alján lévő kitöltési útmutatót is. Ott le van írva, hogy az angolna a 4-es kódszám beírásával rögzítendő a fogási naplóban kg/db formátumban, ami azt jelenti, hogy bár 10 kg fogható belőle egy nap, egyesével (darabonként) be kell írni minden egyes angolnát, a súlyát megadva.
Ezt tehát az országosan egységes állami fogási napló írja elő, ezért nem láttuk szükségesnek a Balatoni Horgászrendben külön kitérni rá.

Üdvözlettel: Nagy Gábor