Balatoni időjárás
+15°
2019. Július 11. 08:42:29 Elindult a halszállító autó Révfülöpre és Siófokra: Siófokon várhatóan 45 perc múlva 1515 kg, majd Révfülöpön a Balatoni Nyár műsor kamerái előtt 11:00 után (a műsormenet függvényében) 3180 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni a Balatonba.2019. Július 09. 10:30:11 Elindult a halszállító autó Balatonberénybe : Várhatóan 30 perc múlva 200 000 darab előnevelt pontyot fogunk telepíteni a nyugati szabadstrandon. 2019. Július 05. 10:09:00 Elindult a halszállító autó Fonyódra : Várhatóan 1 óra múlva 90000 db előnevelt pontyot fogunk telepíteni a Fonyódi árok balatoni torkolatánál. 2019. Május 29. 14:05:02 Elindult a halszállító autó a Kis-Balatonra: Várhatóan 1 óra 30 perc múlva 40000 db előnevelt süllőt fogunk telepíteni a Zalavár és Zalaszabar közötti útnál. 2019. Május 28. 10:27:48 Elindult a halszállító autó Fonyódra : Várhatóan 30 perc múlva 40000 db előnevelt balint fogunk telepíteni a Fonyódi-árok balatoni torkolatánál. 2019. Május 02. 10:13:42 Elindult a halszállító autó Keszthelyre.: Várhatóan 1 óra múlva 502 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni társaságunk telephelyén. 2019. Április 25. 14:23:34 Elindult a halszállító autó Keszthelyre.: Várhatóan 1 óra múlva 991 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni társaságunk telephelyén. 2019. Április 17. 16:40:00 Elindult a halszállító kamion Siófokra: Várhatóan 30 perc múlva 5450 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni Siófokon, a Magistern Hotel melletti partszakaszon.2019. Április 16. 14:56:35 Elindult a halszállító autó Siófokra: Várhatóan 25 perc múlva 3540 kg háromnyaras ponytot fogunk telepíteni Siófokon a Cinege pataknál. 2019. Április 11. 14:20:28 Elindult a halszállító autó Siófokra: 5690 kg kétnyaras pontyot fogunk várhatóan 1,5 óra múlva telepíteni a Kilián György utcánál.

Kedves Horgásztársak!

Az alábbi témákban várjuk hozzászólásaikat!

Kérjük, hogy a regisztrációkor pontos adatokat adjanak meg. A hozzászólások előmoderálást követően jelennek meg az oldalon.

Témák Válaszok Szerző Megtekintve
Balatoni Horgászrenddel kapcsolatos kérdések 196 Adminisztrátor 41416

Tisztelt Admin!
Lenne egy észrevételem az önök által elkészített horgászturisztikai adatbázissal kapcsolatban. Nagyon jó dolognak tartom, hogy egyértelműen jelölve vannak a térképen a horgászható területek, viszont telefonos érdeklődésem által lett nyilvánvaló, hogy a nyári "főszezonban" ez a térkép használhatatlan mivel idézem "nyáron a Balaton a strandolóké" szöveg borít mindent. Ezt el tudom fogadni annak ellenére, hogy a horgász is épp olyan bevételt gerjesztő turista mint a strandoló azzal a különbséggel, hogy még a vízhasználatért is fizet. A kérésem, kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e a főszezonra a helyi önkormányzatokkal egyeztetett, aktualizált adatbázis kidolgozása amely mankóként szolgálna a helyi viszonyokat nem ismerő, az adatbázis alapján horgászhelyet választó horgászoknak? Mivel kissé frusztráló a több száz kilométeres utazás után szembesülni azzal a ténnyel, hogy az adatbázis által választott helyen nincs lehetőség horgászatra (csak éjjel).
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Tóth András Úr!

A nevezett adatbázist tájékoztató céllal hoztuk létre, és a helyszíni bejárások alkalmával tapasztalt aktuális helyzetet tüntettük fel rajta. Ha az adott partszakasz piros vonalára kattint, a felugró ablakban részletezzük, hogy azon a partszakaszon mikor szabad horgászni (már ahol tiltást tartalmazó tábla el van helyezve a helyszínen). Ahol ezt nem tiltja semmi, ott mi sem jeleztük a tiltást. De nyilvánvalóan senki nem akar a fürdőzők lábai között horgászni, ennek értelmes sem lenne. Viszont az éjszakai horgászat azokon a partokon is jó eredménnyel kecsegtet, ahol nappal hemzsegnek a fürdőzők. Viszont a felvett adatok természetesen változhatnak. Ha Ön hibát észlelt, kérjük jelezze nekünk a titkarsag@balatonihal.hu címen, hogy mielőbb javíthassuk. Olyan szabály nincs, hogy "nyáron a Balaton a strandolóké", bár kétségkívül a fürdőturizmus nagyobb prioritással bír az önkormányzatoknál, mint a horgászturizmus. De azt nem lehet kijelenteni, hogy nincs horgászhely nyáron a Balatonnál. Ha figyelmesen megnézi az adatbázist, talál olyan partszakaszokat, ahol a főszezonban is horgászhat. Érdemes erről a nyaralást megelőzően tájékozódni.

Számomra nem egyértelmű a széles kárász tilalma a Balatonon. 133/2013 VM. rendelet szerint a széles kárász nem fogható halfaj, de lehet felmentés egyes területeken. A balatoni horgászrend viszont nem tér ki erre a halra, sem tiltás, sem fogáskorlátozás szempontjából. (A fogási naplóban viszont szerepel a kecsegével együtt...) Mi a tényleges helyzet? Köszönettel:

Tisztelt Admin ! Nyugati övcsatornán május 01 után a Kéthelyi híd és a balatoni torkolat közti szakaszon pontyra lehet horgászni? Csak megtartani nem lehet? Köszönöm. Pintér Zoltán

Tisztelt Pintér Zoltán Úr!

Szeretném felhívni a figyelmét a Balatoni horgászrend 8. pontjára:

"8. TILOS célzottan olyan halra horgászni, amely méreten aluli (méretkorlátozás alá eső, de azt el nem érő hal) vagy amelynek fogási tilalmi ideje a horgászat időpontjában érvényben van, még akkor is, ha a horgász visszaengedi a halat. Ha véletlenül ismétlődően ilyen hal akad horogra, akkor a horgász módszert és/vagy horgászhelyet köteles váltani."

Ennek értelmében a Nyugati-övcsatornán az Ön által említett időpontban és szakaszon nem horgászhat célzottan pontyra.

Üdvözlettel:

Hamvasi Miklós