Balatoni időjárás
+14°
2018. Augusztus 10. 11:00:56 Elindult a halszállító autó Tihanyba.: Várhatóan 1 óra 15 perc múlva 7200 darab kétnyaras balint, illetve 3200 darab egynyaras kősüllőt fogunk telepíteni a BLKI kikötőjében.2018. Augusztus 02. 10:30:02 Elindult a halszállító autó Balatonkenesére. : Várhatóan 1 óra 15 perc múlva 2355 kg két- és háromnyaras pontyot fogunk telepíteni a helyi HE kikötőjében. 2018. Július 27. 08:36:22 Elindult a halszállító autó Csopakra.:  Várhatóan 1 óra 15 perc múlva 1930 kg két és háromnyaras pontyot fogunk telepíteni az Apáca strandon. 2018. Július 26. 09:45:00 Elindult a halszállító autó Tihanyba: Várhatóan 1 óra múlva telepítünk 1807 kg két-három nyaras pontyot a tihanyi limnológiai intézet kikötőjében.2018. Július 26. 07:45:06 Elindult a halszállító autó Révfülöpre: 3615 kg két- és háromnyaras pontyot fogunk telepíteni Révfülöpön, a kikötő mólóról, kb 1,5 óra múlva.2018. Július 19. 08:06:28 Elindult a halszállító autó Alsóörsre : 2171 kg két- és háromnyaras pontyot fogunk telepíteni várhatóan 1,5 óra múlva a helyi horgász egyesület tanyájánál.2018. Június 28. 12:36:54 Elindult a halszállító autó a Szigligeti-öbölbe: 150.000 db előnevelt pontyot fogunk telepíteni 1,5 óra múlva a Balatonedericsi HE és a Lesence HE kikötőiben.2018. Június 21. 10:52:43 Elindult a halszállító autó a Keleti-Bozót-csatornához: Várhatóan fél óra múlva fogunk 50000db előnevelt pontyot telepíteni a vasúti híd lábánál2018. Június 21. 10:51:14 Elindult a halszállító autó a Kis-Balatonra: Várhatóan 1 óra múlva fogunk 50000db előnevelt pontyot telepíteni a zalavári Zala-hídnál.2018. Június 15. 10:06:50 Elindult a halszállító autó Keszthelyre: Várhatóan 1 óra mulva múlva fogunk 150000db előnevelt pontyot telepíteni a társaságunk kikötőjében.

Kedves Horgásztársak!

Az alábbi témákban várjuk hozzászólásaikat!

Kérjük, hogy a regisztrációkor pontos adatokat adjanak meg. A hozzászólások előmoderálást követően jelennek meg az oldalon.

Témák Válaszok Szerző Megtekintve
Behúzós horgászattal kapcsolatos kérdések 32 Adminisztrátor 7395

Szép napot!

Külföldön élünk és októberben szeretnénk behúzós módszerrel horgászni a Balatonon, nagy valószínűséggel korai esti órákban fogunk a partra érkezni és ekkor tábort állítani. A kérdésem az lenne, hogy éjszaka kereshetünk helyet csónakból amit csak a következő reggeltől a horgászjegy váltásától horgásznánk?

Üdvözlette,
Kiss Zoltán

Szép napot!

Kérdésem butának tűnhet, de mivel nagyon bojlis horgászat orientált ez a balatoni behúzós horgászat és annak szabályainak leírása, inkább szeretném tisztáni a dolgot. Harcsára szeretnék horgászni augusztus végén egy hét erejéig a Balatonon, heti behúzós jeggyel. Tisztában vagyok a ragadozóhalas horgászat szabályaival (például, hogy csak egyágú horgot szabad használni) és ezeknek betartása mellett űzném tevékenységemet természetesen. Megtehetem ezt, vagy csupán a bojlis horgászoknak él a behúzós horgászat lehetősége? Továbbá azt szeretném még kérdezni, hogy mivel ismeretlen személyektől bérlek ingatlant, aminek partszakaszáról szeretnék horgászni, feltétlen kötelező a tulajdonosnak bejelenteni a behúzós horgászatra való igényt az adott telken? Mivel én, mint érvényes állami- és területi jeggyel rendelkező személy magam felelek érte, hogy betartsam az országos- és helyi szabályozásokat, a tulajdonos engedélyével nem tehetem ezt meg? Csupán azért kérdezem, mert ha esetleg az Úr/Hölgy nem kíván foglalkozni a bejelentéssel annak ellenére, hogy a horgászatot nem ellenzi a területen (stég is van kialakítva, egy a parton, egy pedig a parttól 100-150 méterre), ne ütközzek ilyen aprócska akadályokba.

Válaszukat előre is köszönöm!


Üdvözlettel: Bús Norbert

Tisztelt Bús Norbert Úr!

A behúzós jegy "feljogosít a Balatonon partról vagy vízben álló stégről történő behúzós horgászatra a külön mellékletben leírt szabályzat betartásával." A külön mellékletben leírt szabályzat a behúzós horgászrend, amely egyértelműen a békés halak bojlis módszerrel való megfogásáról szól. A jegytípust ehhez a módszerhez hoztuk létre, ha más módszerrel szeretne horgászni, válassza a normál partközeli vagy általános jegyünket.
A vízparti telektulajdonosnak lehetősége van regisztrálnia a horgászhelyét a rendszerünkben, ha azt szeretné, hogy rajtunk keresztül is érjen el vendégeket, ergo ez egy ingyen reklámlehetőség. Nem kötelező. Bejelentkezési kötelessége magának a horgásznak van, nem a telektulajdonosnak. Akár szabad, akár privát partszakaszon horgászik, a behúzós horgásznak kell a horgászat megkezdése előtt bejelentkeznie a boiliebalaton.hu oldalon.

Jó napot!
Kora tavasszal, szeretnénk menni a Balatonra behúzós horgászat módszerével horgászni. Időben el szerettem volna kezdeni a tervezést, újra regisztráltam a horgászjegy.hu oldalra (mert hogy az oldal megújult, és elfelejtette a korábbi regisztrációm), de sajnálattal láttam, hogy az oldalon még nem tudok venni behúzós jegyet. A balatoni terület kiválasztása után a táblázatban az ár feltüntesse ott van, de mikor szeretnék venni, akkor a behúzós jegy ki se választható a menüben. Érdeklődnék, hogy egy két héten belül ezt korrigálják majd?

Kedves Szabolcs!

Kérdését továbbítottuk a horgaszjegy.hu felé, gyors választ ígértek, de előzetesen azt mondták, hogy nincs jelenleg üzemelési probléma az oldalon.
Üdv.: Nagy Gábor

Köszönöm válaszát, de sajnos ez nem üzemelési probléma, nincs is ilyen lehetőség hogy behúzós jegyet vegyek. Pedig tavaly volt és jól működött.

Kedves Szabolcs, a Balaton területi jegyeit felsorakoztató táblázat legalsó eleme a behúzós jegy. Ha a jegyvásárlás fülre kattint, kiválasztja a Balatont, ezt követően látni fogja a vásárolható jegytípusokat. Nekem működik...