Balaton part képei viharban (2014. május 15.)

2014. Május 15. 10:10:00
A meteorológiai előrejelzők már korábban megjósolták a nagy országos vihart a mai napra. A híreket látva és hallva a nagy vihar meg is érkezett. A Balaton déli partján készült képek ízelítőt adnak a szél erejéből.

Régen látott erejű vihar tombol ország szerte, mi a Balaton déli partján látottakról tudunk számot adni. A reggelt  Balatonmáriafürdő hajóállomásánál kezdtem, ahol döbbenetes volt látni azt, amint a hatalmas hullámok a "kőgátat" (küső mólószár) teljesen elborítják. A hajóállomás mellett lévő strandon is állt a víz (amint az ajánlóképen látszik).

Balatonmáriafürdő kikötője

A parton haladva Balatonfenyves felé víz alatt álló partmenti utcákkal, kidőlt fákkal, letört ágakkal találkozhattam. Balatonfenyves hosszú, nyílt partszakasza és strandja teljesen víz alatt van, a már a strand felé vezető utakon sem lehet rendesen haladni.

Vízzel borított utca Balatonfenyvesen

A partot ostromló hullámok Balatonfenyvesen

Fonyódon az Árpád-part már teljesen le van zárva a forgalom elől, ott már a Katasztrófavédelem és az önkétes mentő- és tűzoltó szolgálatok, valamint az önkormányzat munkatársai végeznek kemény munkát azért, hogy a környező telkeket ne árassza el teljesen a kicsapó víz.

Balatonszemesen a "lapos" parton - ahol pár napja még a vígan ívó keszegeket fényképezhettük - szintén a parti úton és a környező utcákban áll a víz.

Partra vetett és már léket kapott csónak Balatonszemesen

A parti út Balatonszemesen

Ez a pár felvétel remélem ízelítőt ad az áldatlan időjárásról ami a mai napot jellemzi a Balaton parton.

Havranek Mihály
vagyonvédelmi és halőrzési vezető