Halőrzés tapasztalatai 2014.05.05.-05.11.

2014. Május 13. 13:20:00
Az elmúlt héten az időjárás változatos volt, a hétvégi vihartól a kellemes napsütésig mindennel találkozhattunk. A fogási lehetőségek ennek megfelelően változatosak voltak.

A kellemes napokon sokan horgásztak a vízpartokon, változatos szerencsével. Sokan próbálkoztak a süllőfogással, melyből kiemelkedő mennyiséget sehol nem láttunk, de a „tradícionális” helyeken – Szigliget-Badacsony térsége és Tihany - többen jártak sikerrel. Sokan fogtak a parton pontyokat, amelyekből egy-két kapitális méretűt is láttak halászati őreink. Stabil zsákmányhal a keszeg, amely szinte mindenütt és mindennap megfogható. A Nyugati-övcsatornán még mindig fogtak angolnát, valamint nagyobb pontyokat is.

Sok helyen ívott a keszeg, igazi szívet dobogtató látvány, amikor a nagy mennyiségű keszeg és küsz szinte bontja a parti kövezést, vagy hallani lehet, hogy csobog a nádas.

Halászati őreink az elmúlt héten öt engedély nélküli horgászt találtak a Balatonon, valamint a Zánka térségében 50 méter eresztőhálót találtunk. Egy horgász ellen kezdeményezünk eljárást a garda fogási tilalmi idejének megsértése miatt, valamint a fogási napló vezetésének szabályait is egy horgász nem tartotta be.

Havranek Mihály
vagyonvédelmi és halőri vezető