Másodfokú ítélet orvhalászat ügyében

2014. Május 22. 14:20:00
Az első fokú ítélet után a másodfokú ítélet is megszületett F.L. balatonberényi lakos ügyében a Kaposvári Törvényszéken. F. L. ítéletét a Törvényszék, a korábban az I. fokú bíróság által kiszabott szabadságvesztést, halmazati büntetésként egy év nyolc hónap szabadságvesztésre súlyosította.

Az első fokú ítéletet a Kaposvári Törvényszék felülbírálta és azt megváltoztatta úgy, hogy az I. rendű vádlott F.L. balatonberényi lakos ügyében a bűnösségét további egy rendbeli orvhalászat vétségével bővítette ki. Ennek figyelembe vételével a Törvényszék álláspontja szerint a vádlottal szemben kiszabott büntetés nem felelt meg maradéktalanul a büntetési céloknak, ezért felemelte büntetést 1 év 2 hónapról 1 év nyolc hónap szabadságvesztésre, melynek letöltését a Törvényszék nem függesztette fel.

Az ügyben szereplő egyik étterem tulajdonos is fellebbezett a korábbi ítélet enyhítéséért. V.F. ügyében a Törvényszék az I. fokú ítéletet nem változtatta meg.

Egy régi orvhalásszal kevesebb lesz hosszabb ideig a balatonberényi partokon. F.L. -ről elmondhatjuk, hogy a halorzásból élt. Fontos, hogy esetében példás ítélet született és az utóbbi fél év ítéletei között már nem csak próbára bocsátást láthatunk, hanem letöltendő szabadságvesztést, vagy mint egy másik ügyben láthattuk akár az elkövetéshez használt személygépkocsit is elkobozta a bíróság. Halászati őr kollégáinkkal együtt reméljük azt, hogy elég elrettentő hatása lehet az ilyen ítéleteknek és a szisztematikus halőrzési munka, az együttműködés a rendőrséggel meghozza a várt gyümölcsét. A balatoni halat csak azok foghassák ki a tóból, akik a törvényeket és az előírásokat tiszteletben tartják!