Öt éves eltiltás területi jegy vásárlástól

2016. Április 28. 10:14:33
2015. június 21-én, Szepezdfürdőn halászati őreink tetten érték H.I. érdi lakost, aki a horgászata során kifogott pontyokat élve akarta elszállítani a horgászhelyéről. A Balatoni Horgászrend 3. pontja alapján a szabálytalankodó horgászt öt évre tiltottuk el a balatoni területi jegy váltásától.

Halászati őreink döbbenten szemlélték annak a kisteherautónak a csomagterét, amelyben 120 literes műanyaghordókban 7 pontyot találtak. Az összesen mintegy 60 kg súlyú ponty, a nyári melegben nehezen viselte a várakozást. A júniusi melegben kollégáink gyorsan próbálták a Balatonba visszahelyezni a szűk hely és az oxigén hiány miatt meggyötört pontyokat.

A horgászrendünk mellékleteként megtalálható táblázat (http://balatonihal.hu/Horgaszat/Szabalyozas/Kirivo-es-ismetlodo-szabalyszegesek-buntetese) tételesen tartalmazza azokat a kiemelkedő szabályszegéseket, amelyek elkövetése esetén a szabályszegő horgászt hosszabb időre is eltiltjuk a területi jegy váltásától. A közigazgatási eljárás befejezése után Társaságunk vezetése úgy döntött, hogy H.I. érdi horgásszal szemben érvényesíti a horgászrend 3. pontját és a táblázatban foglaltak alapján öt évre eltiltja a balatoni területi jegy vásárlásától.

Társaságunk Vezérigazgatója erről H-I.-t már írásban tájékoztatta.

Az esetről készült eredeti híradásunk itt olvasható: http://balatonihal.hu/Hirek/Elohal-szallitas-Szepezdfurdon