Visszatérő orvhalászt értünk tetten

2014. Május 30. 08:30:00
A kis-Balatonon orvhalászaton érte tetten halászati őrünk P.Zs. zalavári lakost, aki láthatóan nem tud ellenállni a kis-balatoni hal csábításának.

2014. május 29-én 17 órakor orvhalászat közben érte tetten halászati őrünk P.Zs. zalavári lakost két testvérével közösen. P.Zs. nem ismeretlen sem halászati őreinknek - és nyilván a hatóságoknak sem - hiszen már korábban is került összeütközésbe a törvénnyel orvhalászat miatt. Legutóbb 2014. január 22-én érték tetten kollégáink, mint ahogy arról korábban beszámoltunk (http://balatonihal.hu/halorzes?news_id=1845).

P.Zs. tettestársakat váltott, most "családi vállalkozásban" orvhalászott testvéreivel a Kis-Balatonon, Balatonhídvég térségében a 21T zsilipnél. A szorgos társaság egy 50 méter hosszú nyakzóhálóval dézsmálta a halállományt. Szerencsére tettenérésükkör még csak egy 5 kg-os pontyot sikerült megfogniuk.

Halászati őrünk értesítésére zalakarosi rendőrőrs járőre érkezett a helyszínre és előállította a kis orvhalász társaságot a rendőrőrsre, és elkezdődőtt ellenük az eljárás.

Havranek Mihály
vagyonvédelmi és halőrzési vezető