Állami kitüntetést kapott kollégánk, Szabó István

2017. Szeptember 04. 17:46:48
Szabó István, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tógazdasági   Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából a Földművelésügyi Minisztériumban. A hévízi angolnatelep irányításáért, a természetes vízi halgazdálkodás, valamint a tógazdasági haltermelés területén végzett vezetői tevékenységéért nyújtotta át neki az elismerést dr. Fazekas Sándor.

Szabó István 1980-ban kezdett dolgozni társaságunk jogelődjénél, a Balatoni Halgazdaságnál műszaki ellenőrként.1982-ben a Marcali Tározó halászati és vízgazdálkodási vezetője lett, röviddel ezután a Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer  I. ütem halászati hasznosításának új, természetvédelmi szemléletű beindításában működött közre vezetőként.

A hévízi angolnatelep irányítására való felkérés hatalmas szakmai kihívásként érkezett az életébe 1982-ben, melyet új szemlélet bevezetésével, az angolna mellett más halfajok egyidejű nevelésével vitt sikerre.

1997-től már egy halászati szakmérnöki képzést követően  találta meg az újabb feladat, a természetesvízi ágazat vezetése, amely a feldolgozó üzem irányítását is jelentette egyben. 2000-ben a Balatonon végzett szakmai munka elismeréséért megkapta a „Halászatért Emlékérmet”

Szabó István 2017. augusztus 1-től nyugdíjas éveit tölti Keszthelyen.

A kitüntetett azt vallja, hogy mindezen szakmai siker mögött mindig ott állt számtalan segítő az évek folyamán, így a Magyar Ezüst Érdemkereszt egy-egy ágát képzeletben felosztotta szerettei – felesége, két leánya – és a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. jelenlegi vezetése és munkatársai között.

 

Gratulálunk a rangos elismeréshez!