Egy nap, ami a halakról szól

2019. Március 14. 08:58:27
Társaságunk az év minden napján kiemelt figyelmet fordít a halakra, hiszen tevékenységünk minden mozzanata hozzájuk köthető. Van azonban egy nap az évben – március 20. – melyet 2017. óta hivatalosan is a Halak Napjaként jegyez a naptár, köszönhetően a Magyar Haltani Társaság kezdeményezésének.

A jeles napon valamennyi halakkal kapcsolatban álló vagy azokkal akár csak érintőlegesen is foglalkozó szervezet a saját profiljának legjobban megfelelő módon hívhatja fel a figyelmet a halakra és a halakkal kapcsolatos témák jelentőségére. A cél minden esetben a halak népszerűsítése, jelentőségük hangsúlyozása, mert a kezdeményező megítélése szerint még ma sem kapják meg a társadalomtól azt a figyelmet, amelyet megérdemelnének.

Társaságunk több ponton is kapcsolódik a felhíváshoz: munkatársaink szerdán, március 20-án a Siófoki Regionális Történeti Kutatóintézet és Könyvtár előadótermében tartanak előadást a legfiatalabb korosztálynak, igyekezvén felkelteni érdeklődésüket a vízi világ, a halfajok és a horgászat iránt.

Társaságunk halőrei ezen a napon apró meglepetéssel díjazzák azokat a horgászokat, akik szabályosan, az előírásokat betartva horgásznak. Az okmányok megléte mellett kiemelt figyelemmel ellenőrzik munkatársaink a horgászhelyek tisztaságát.