Elhunyt kollégánkra emlékezünk!

2017. Augusztus 02. 16:00:00
48 éves korában elhunyt társaságunk halőre, Gasparics József.

Megállt az idő a Balaton délnyugati csücskében az éjszaka. Sokunk számára már soha nem lesz olyan semmi a vízparton Balatonkeresztúr és Balatonederics között, amilyen eddig volt. A Kis-Balatonnál sem tűnik már fel Gazsi határozott, tiszteletet parancsoló alakja. Ha valakire, hát rá igazán illett a mondás: „kemény, de igazságos”. Erre nevelte négy gyerekét is, akik közül a legkisebb, Alex ott volt vele azon az éjszakán.

Jó volt a társaságában lenni, nem volt bőbeszédű, de amit mondott arra érdemes volt figyelni. Tudták ezt a tilosban járók is, akiknek még meg sem fogant a rossz gondolat az agyukban, Gazsi máris felbukkant mögöttük. Valami megmagyarázhatatlan érzékkel áldották meg az égiek, akik ezen az éjszakán elszólították őt.

Nem véletlen, hogy legeredményesebb halőrünk volt, akit 2013-ban az év halőrévé választottak, egy évvel később kiemelkedő munkájáért miniszteri elismerő oklevelet vehetett át dr. Fazekas Sándortól.

Gazsi mostantól egy másik dimenzióban gondoskodik a halak biztonságáról, ahonnan valószínűleg gyakran néz majd le szeretett tavára és annak lakóira.

 

Elhunyt kollégánkat, Gasparics Józsefet a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. saját halottjának tekinti. 


Gazsi a miniszteri kitüntetés átvételekor...