Éves horgászjegyet ért a legTÖKéletesebb halas étel

2017. Október 29. 13:04:00
A tök és a hal volt a főszereplője az immár hatodik alkalommal megrendezett Rádpusztai Tök Jó Napok programjainak október utolsó hétvégéjén. Főként kisgyermekes családokat és környékbelieket mozgatott meg a rendezvény, de sok nyaraló-tulajdondos is összekötötte a téliesítést egy kis gasztronómiai kalandozással.

Dísztök-csodák, faragott töklámpások, kézműves termékek kényeztették a szemet, de a látvány mellett az ízlelőbimbók sem tétlenkedtek a két nap alatt a Rádpusztai Élménybirtokon.  A szabadtűzön készített halászlé mellett az étterem csupa olyan ételt kínált szombaton és vasárnap, amelyeknek fő alkotó eleme a tök mellett a hal volt, mindez jófajta újborral kínálva.

Volt tök-szépségverseny, kézműves foglalkozások, a legkisebbeknek arcfestéssel, lovaglással, ingyenes vonatozással kedveskedtek a szervezők. Mint kiderült a felnőttek is szívesen rettegnek Halloween idején, a legfélelmetesebb töklámpások ugyanis az ő kezük alól került ki.

A rendezvény részeként meghirdetett receptverseny győztese gombás posírozott süllő filét készíthetett el az étterem séfjével, melyet sütőtökös-bazsalikomos galuskával tálaltak fel.  Ezzel az ételkompozícióval vitte el a pálmát, vagyis a felajánlott nyereményeket, köztük a társaságunk 2018-ra szóló éves területi jegyét Aradi Ildikó. Az, hogy a hölgy a konyhában meglehetősen magabiztosan mozgott cseppet sem volt meglepő, azonban a tény, hogy a családban ő hordja a horgászbotot már nem annyira magától értetődő.

 

Aradi Ildikó elmondása szerint rendszeresen horgászik, a Balaton a kedvenc horgászvize, ott is a déli parton hódol leggyakrabban horgász-szenvedélyének. A kifogott zsákmány minden esetben a konyhában végzi, ahol szívesen kísérletezik új ízekkel, szokatlan megoldásokkal.

Ezen a napon Fortuna mellé állt, de bízunk abban, hogy a jövő évi horgászidényben sem hagyja magára. Gratulálunk a nyertesnek!