Horgássz, ne drogozz!

2018. Június 07. 12:18:25
Sikeres volt a „Horgássz, ne drogozz!” elnevezésű gyermek és ifjúsági horgászviadal Zánkán. A Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége által immár tizennyolcadik alkalommal megszervezett versenyt társaságunk a kezdetektől támogatja, idén sem volt ez másként. A csapatok fantasztikus élményekkel, a két kategória helyezettjei emellett értékes ajándékokkal gazdagodtak. Alább olvasható a szervezők beszámolója:

„Horgássz, ne drogozz!”

a nagy balatoni gyermek és ifjúsági horgászviadal.


Tizennyolcadszor rendezte meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, hagyományos, gyermeknaphoz kötődő horgászmajálisát a Zánkai Erzsébet táborban.

A gyermekeket és kísérőiket a kora reggeli regisztráció után Balogh Tibor a szövetség elnöke köszöntötte. Rövid megnyitójában röviden felidézte az immár nagykorúvá vált horgászverseny történetét.

A verseny elnevezésével kapcsolatban elmondta, hogy sajnos a drogfogyasztás veszélye ma is aktuális probléma, a rendezvény célja, a megelőzésen túl az is, hogy a televíziók, tabletek, okostelefonok képernyői elől a természetbe csalja a gyerekeket. A megnyitó után Stanka Mária rendőr őrnagy asszony a Balatonalmádi Rendőrkapitányság osztályvezetője tartotta meg drog prevenciós előadását, mely után Bokori Zoltán versenyigazgató ismertette a horgászviadal lebonyolításának menetét.

A reggel kilenctől kezdődő verseny előtt az ifi korosztály versenyzői, valamint horgászvizsgát tenni szándékozó gyermekek tesztlapot töltöttek ki, majd intenzív etetés vette kezdetét.

A verseny napján a Balaton legszebb arcát mutatta, a 11 gyermek és 12 ifjúsági csapat részére. Simogató napsütés, a lengedező változó irányú szellő mintha a Balaton halait is álomba ringatta volna, csak lassan sikerült horgászainknak kapáskedvre ösztökélni a halacskákat.

A kikötő öblében, ahol a kicsik horgászhattak hamarosan megtalálták a hullámok elől menekülő küszrajokat. Az apróbb halak mellett egy-egy szebb keszeget is sikerült a szákba terelni.

A nagyobbak a nyílt vízen igyekeztek a halak aznapi kedvenc eledelére rálelni. Ez kisebb-nagyobb sikerrel járt. Sajnos a dévérek mellett nem sikerült potykák meríteni. A verseny ideje alatt egyesével célba dobó képességüket is tesztelhették a 14-18 év közötti korosztály versenyzői. A kicsik fahalcska fogó versenyben próbálták ki ügyességüket.

A verseny befejezése után annak értékelése alatt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati igazgatója, Havranek Mihály úr tett fel horgászattal, halőrzéssel kapcsolatos kérdéseket a versenyzőknek, a helyes választ adókat tábla csokival jutalmazva.

Az eredményhirdetés előtt egy-egy szelet pizza és üdítő volt a horgászviadal résztvevői és kísérőinek jutalma.

A végeredmények ismertetésekor a legjobbak átvehették érmeiket, kupáikat, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt értékes vásárlási és a következő évre érvényes Balatoni éves területi jegyek utalványait, végül valamennyi résztvevő örülhetett a szponzorok által felajánlott horgászkellékekből összeállított nagy értékű ajándékcsomagnak.


Végül az eredmények:

Helyezés

Név

Nyeremény

Ifjúsági

 

 

I.

Pál Máté

csapat összesen 40000.-Ft

 

Szoják Benedek

 

 

 

 

II.

Horváth Dániel

csapat összesen 30000.-Ft

 

Kondics Bence

 

 

 

 

III.

Konnáth Dominik

csapat összesen 20000.-Ft

 

Hoffer Viktor

 

 

 

 

Gyermek

 

 

I.

Muzsai Patrik

csapat összesen 30000.-Ft

 

Modok  Levente

 

 

 

 

II.

Egervári Marci

csapat összesen 20000.-Ft

 

Csizmazia Bence

 

 

 

 

III.

Pintér István

csapat összesen 10000.-Ft

 

Pintér Roland

-