Horgássz, ne drogozz!

2019. Június 04. 10:31:30
Sikeres volt a „Horgássz, ne drogozz!” elnevezésű gyermek és ifjúsági horgászviadal Balatonkenesén. A Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége által immár tizenkilencedik alkalommal megszervezett versenyt társaságunk a kezdetektől támogatja, idén sem volt ez másként. A csapatok fantasztikus élményekkel, a két kategória helyezettjei emellett értékes ajándékokkal gazdagodtak. Alább olvasható a szervezők beszámolója:

Tizenkilencedszer rendezte meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt, a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, hagyományos, gyermeknaphoz kötődő horgászmajálisát a Balatonkenesei Honvéd üdülőben.

A gyermekeket és kísérőiket a kora reggeli regisztráció után Balogh Tibor a szövetség elnöke köszöntötte. Rövid megnyitójában a verseny megnevezésével kapcsolatban elmondta, hogy nem mintha a drogfogyasztás veszélye ma nem lenne aktuális probléma, a rendezvény célja, a megelőzés mellett az is, hogy a tablettek, okostelefonok képernyői elől a természetbe csalja a gyerekeket.

Elmondta, hogy a horgászat, az elektromos kütyük virtuális sikereivel szemben valódi kézzel és más érzékszerveinkkel megtapasztalható élményeket nyújt.

A megnyitó után Stanka  Mária rendőr őrnagy a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársa tartotta meg drog prevenciós előadását, majd Bokori Zoltán versenyigazgató ismertette a verseny lebonyolításának rendjét, betartandó biztonsági szabályokat.

 A reggel kilenctől kezdődő versenyt intenzív etetés előzte meg.

Az üdülő festői környezete, a Balaton fodrozódó vízéről visszaverődő ezer apró fénysugár látványa valamelyest kárpótlást nyújtott a halak étvágytalansága miatt kesergő ifi és gyermekhorgászoknak.

Az idő előrehaladtával azért szépen teltek a haltartó szákok, a legkisebbek a kikötőben, a nagyok a nyílt vízen akasztottak egy-egy szebb dévérkeszeget. A verseny ideje alatt egyesével célba dobó képességüket is tesztelhették a 14-18 év közötti korosztály versenyzői.

A verseny értékelése alatt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt halászati őrei tettek fel kérdéseket résztvevőinknek a horgászrenddel kapcsolatban, tábla csokival jutalmazva a helyes válaszokat. Az eredményhirdetés előtt méretes tejfölös sajtos lángos és üdítő volt a horgászviadal résztvevői és kísérőinek jutalma.

A végeredmények ismertetésekor a legjobbak átvehették érmeiket, kupáikat, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt értékes tárgyjutalmait és a következő évre érvényes Balatoni éves területi jegyek utalványait, végül valamennyi résztvevő örülhetett a szponzorok által felajánlott horgászkellékekből összeállított nagy értékű ajándékcsomagnak.

A jó hangulatban, több mint 50 gyermek részvételével lebonyolított rendezvénynek mindenki nyertese volt. Élvezhette a Balatont, a csendet, megkóstolhatta a tejfölös lángos ízén túl a halfogás élményét is. Jövőre 20. jubileumi rendezvényünkre visszavárjuk versenyzőinket, kísérőiket.

 

Végül az eredmények:

HELYEZÉS

Név

Horgászegyesület vagy iskola

Fogott hal

gramm

Legna-gyobb hal

gramm

IFJÚSÁGI Korcsport 

 

 

 

 

 

I.

Szoják Benedek

Pál Máté

Magyar Tenger HE

    Révfülöp     

 

2540 gr

 

 

II.

Borsodi Endre Zoltán

Farkas Adrián

Magyar Tenger HE.

Révfülöp

1905 gr

 

 

 

III.

Modok Andor Levente

Mispál Árpád

Balatonkenesi HE

Balatonkenese

1780 gr

 

 

 

 GYERMEK Korcsoport

 

 

 

 

 

I.

 

Borsodi Nóra Júlia

Mispál Dóra Angyalka

Magyar Tenger HE.

Balatonkenesi HE

 

1920 gr

 

 

 

II.

Baumann Máté

Baumann  Richárd

Nagykanizsai VSE

Nagykanizsa

1845 gr

 

 

 

III.

Goldmann Eliza

Goldmann Dominik

Fish Farm KSHE

Zsennye

1685 gr

 

 

 

 

 

 

KÜLÖNDÍJAK

 

 

 

 

 

Legnagyobb halat fogók

 

 

 

 

IFI:

 Szoják Benedek

 

Magyar Tenger HE

    Révfülöp   

  

1105 gr

 

 

 

GYERMEK:

Daubner Ádám

Veszprémi Honvéd HE Veszprém

715 gr