Végeredmény és összefoglaló a III. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horászversenyről

2015. Április 21. 09:50:00
A múlt hétvégén befejeződött a III.Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny. A lebonyolítás sikeres volt, az időjárás lehetett volna kegyesebb is a versenyzőkhöz, de a végül mérlegre került majd' 1,5 tonnányi ponty így is szép eredménynek mondható. Alább olvashatjuk Szamosi Attila főszervező versenyösszegző beszámolóját szebbnél szebb fotókkal kiegészítve.

A III. Nemzetközi Key Telekom Balatoni Bojlis Horgászverseny megnyitó ünnepségén hiánytalanul megjelent a nevezett 50 csapat. Közel 200 horgász, 300 bottal versengte végig a 146 órát.

A média érdeklődés rendkívüli volt. Meglátogatta versenyünket a Pecatúra stábja, az M1 tv stábja, a Music FM rádió, és még sokan mások…

Mindjárt az első napon egy 17,15 kg-os ponty került partra, ami a legnagyobb hal díj várományosa volt, és egyúttal a verseny történetének legnagyobb hala.

A víz hőfok 8-9 C körül volt, ami aggodalomra adott okot. Szerencsére a felmelegedés folytatódott.

A harmadik napon a címvédő Sportcarp Česká Republika közel 50 kg-ot mérlegelve elhúzott a mezőnytől.

A negyedik naptól kezdve fogtak jobban a csapatok, köszönhetően a víz folyamatos melegedésének, és talán a kedvező széljárásnak is. Ekkorra a Carp Angler Team nagyon megközelítette a cseh fiúkat, és 3. helyre jött fel a Szotyi Carp Team.

A következő napokban a Carp Angler megtalálta a pontyokat, mert őrült tempóban fogta őket. A cseh fiúk a második helyre szorultak, és még az is veszélybe került, mert a Carp Info csapata is nagyon belehúzott. Az ötödik nap fontos eseménye volt az ITE Hungary 17,56 kg-os fogása, mellyel újra megdőlt a legnagyobb hal rekordja. És ez is maradt a verseny hala.

Az utolsó 24 órában, ahogy ezen a versenyen szokás, nem hoztuk nyilvánosságra az eredményeket.

Az eredményhirdetésen így nagy volt az izgalom, mivel az első 15 csapatot jutalmaztuk, és további külön díjak is várták a csapatokat.

Első helyen végzett a Carp Angler Team 167,75 kg-mal, második lett a Sportcarp Česká Republika 115,03 kg-mal, harmadik helyre jött be a Carp Info Team 93,22 kg-mal.

A versenyen az 5 kg feletti pontyokat értékeltük, melyből összesen 1467 kg- ot fogtak versenyzők, ezt a mennyiség 172 db hal adta. 10 kg felett 58 db pontyot fogott a mezőny.


Köszönet a Balatoni Halgazdálkodási Zrt-nek, és a Balaton környéki településeknek (Balatonalmádi, Alsóörs, Balatonfüred, Balatonakali, Zánka, Révfülöp, Pálköve, Badacsony).

A IV. Nemzetközi Key Telekom Balatoni Bojlis Horgászverseny szervezése hamarosan elkezdődik.

Mindenkit szeretettel várunk jövőre is.

Üdvözlettel: Szamosi Attila (főszervező)


A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szeretne köszönetet mondani a szervezőknek sikeres munkájukért, a versenyzőknek pedig a szép teljesítményért, amivel nagyban hozzájárultak a balatoni pontyok és a balatoni bojlis horgászat népszerűsítéséhez!